De zwarte hond die depressie heet

10 november 2015
blackdog-e1447193057425.jpg

Twee weken geleden posten we op onze Facebookpagina een video die op een heldere manier het belang van acceptatie en behandeling van depressie duidelijk maakt. Het filmpje is een animatie van het boek Black Dog, Leven met een depressie van Matthew Johnstone. We vroegen mensen het filmpje te delen met vrienden, omdat verborgen depressies vaker voorkomen dan we denken en velen zich schamen en niet laten zien of horen dat het niet goed gaat.

Wat er vervolgens gebeurde, hadden we absoluut niet voorzien. Ondertussen is het filmpje bijna 30.000 keer gedeeld en heeft heeft het bijna 3 miljoen mensen bereikt. Hartverwarmend zijn ook de reacties van velen. Vooral de reacties naar hen die aangeven dat ze zelf met de ‘zwarte hond’ worstelen. Voor ons een duidelijk signaal dat er behoefte is aan deze informatie, vandaar dat we het filmpje hier ook delen. Via onderstaande link kun je het filmpje bekijken.
//

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.