Laat angststoornissen je leven niet beheersen

28 februari 2016
angst.jpg

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen last van angststoornissen. De meesten van hen durven geen hulp te zoeken omdat ze zich schamen. Zelfs goede vrienden en naaste familie inlichten is voor één op de drie mensen een brug te ver als zij kampen met angst- of paniekaanvallen. En dat terwijl het juist heel belangrijk is om over je angsten te praten en eventueel professionele hulp in te schakelen. Want angststoornissen gaan gepaard met groot verlies in kwaliteit van leven.

Veel van onze angsten komen voort uit drie levensgebieden: onze relaties met anderen, de ruimte waarin we ons bevinden en de reacties van ons eigen lichaam. Deze test geeft je inzicht over of jij meer of minder dan gemiddeld last hebt van sociale angst, pleinvrees of een paniekstoornis.

Scoor je bovengemiddeld? Schroom niet om hulp te vragen!
Hier vindt je twee voorbeelden van behandelingen van angststoornissen door ProMind:

Angstklachten met paniekaanvallen, behandeld met cognitieve gedragstherapie

Angstklachten behandelen met Acceptance and Commitment Therapy

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.