Filmpje over depressie gaat viral

13 april 2016
blackdog-e1447193057425.jpg

ProMind Psychologen heeft sinds een paar maanden een Facebookpagina waarmee we op een laagdrempelige manier informatie verstrekken over psychische problemen, hoe deze aangepakt kunnen worden en hoe hulp van een psycholoog er uit kan zien. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan het ‘normaal’ maken van psychische problematiek.

Toen we een tijdje terug dit filmpje van de World Health Organization over depressie deelden op onze pagina, hadden we niet kunnen bedenken hoe groot het effect zou zijn. In de animatiefilm De zwarte hond die depressie heet, gebaseerd op een boek van schrijver/illustrator Matthew Johnston, wordt de metafoor van een zwarte hond gebruikt om uit te leggen hoe depressieve mensen zich voelen. Het filmpje helpt mensen om de eigen situatie aan zijn of haar omgeving te verduidelijken en zich beter te uiten over wat ze zelf of anderen meemaken.

Het filmpje is ondertussen bijna 2,5 mln bekeken en bijna 50.000 keer gedeeld en het groeit nog per uur. Hartverwarmend zijn ook de reacties van velen. Vooral de reacties van hen die aangeven dat ze zelf met de ‘zwarte hond’ worstelen. Voor ons een duidelijk signaal dat er behoefte is aan deze informatie. We blijven op onze website en Facebookpagina dan ook dit soort informatie delen en hopen zo een bijdrage te kunnen leveren aan de (h)erkenning van psychische problematiek.

Like onze Facebook-pagina om regelmatig op de hoogte gehouden te worden.

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.