Relatietherapie om weer nader tot elkaar te komen

28 juli 2016
relatietherapie_promind.jpg

Saskia en René komen bij ProMind Psychologen voor relatietherapie. Ze zijn negen jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd en hebben een zoontje van vier jaar. Sinds de geboorte van hun zoon hebben ze minder aandacht voor elkaar. Nu hun kind naar school gaat en meer zelfstandig is geworden, hebben Saskia en René meer vrije tijd samen en merken ze dat de interesse in elkaar is verminderd. Ze praten eigenlijk alleen nog maar over de opvoeding en huishoudelijke taken en weten niet meer van elkaar wat de ander bezig houdt. Beiden voelen zich eenzaam in de relatie en voordat ze verder uit elkaar groeien, willen ze graag een paar gesprekken relatietherapie om weer nader tot elkaar te komen.

Belangrijke onderwerpen die tijdens de relatietherapie aan bod komen zijn: waarden en wensen. Wat is belangrijk in je leven en wat zou je graag willen? Door eerlijk naar elkaar te zijn en verlangens uit te spreken, kun je samen zodanig gemeenschappelijke waarden creëren, dat je niet hoeft in te leveren op eigen belangrijke waarden. Én wordt er ruimte gecreëerd, zodat de waarden van beide personen vervuld kunnen worden.

Hiervoor is goede communicatie nodig. Behoeften uitspreken, vragen naar die van de ander, luisteren en doorvragen. Zo krijg je weer een idee wat de ander bezig houdt, wat belangrijk is voor je partner en voor jezelf. Dit zorgt voor intimiteit, een teamgevoel en zo sta je er niet alleen voor.

Na drie sessies zie je bij Saskia en René een vrolijkere stemming; ze maken grapjes naar elkaar en zijn vriendelijker. De intimiteit is vergroot en de sfeer thuis aangenamer. Zelfs hun zoon merkt het op. Zij voelen zich prettig in de relatie en niet meer eenzaam.

Klik hier voor meer informatie over relatietherapie bij ProMind Psychologen.

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.