EMDR en cognitieve gedragstherapie bij angstgevoelens

20 maart 2017
trauma-verwerking_promind.png

Hans (61) heeft een tumor in zijn buik die operatief verwijderd moet worden. Elke keer als hij aan de operatie denkt, krijgt hij last van paniekaanvallen. Hij krijgt het warm, heeft last van hartkloppingen en gaat trillen en zweten.

Het blijkt dat Hans als kind een nare ervaring heeft gehad die de angst voor ziekenhuizen in de hand heeft gewerkt. Voor de behandeling van de klachten van Hans combineren we cognitieve gedragstherapie met EMDR gericht op het wegnemen van zijn overmatige angstgevoelens.

Na de intake hebben we een dubbele sessie gehad, waarna hij de operatie zou ondergaan. In de dubbele sessie hebben we EMDR gericht op de angstige ervaring die hij als kind heeft gehad in het ziekenhuis. Tijdens de operatie heeft Hans geen last gehad van angsten en hij bleef zowel voor als na de operatie zeer ontspannen.

Onderstaande film laat zien hoe EMDR werkt.

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.