Ingrid en Bob komen bij ProMind Psychologen voor relatietherapie. Ze zijn 12 jaar samen en samen hebben ze een dochter van vijf jaar. Door drukte op het werk van Bob en ontslag plus depressieve klachten van Ingrid, is de spanning in huis opgelopen. Beiden hebben het gevoel dat ze de afgelopen jaren uit elkaar zijn gegroeid en voelen zich niet gesteund door de ander.

Zowel Bob als Ingrid hebben de intentie om hard te werken aan de relatie om zo de intimiteit te vergroten. Wat zij tot heden hebben gedaan is de ander geven wat zij zelf eigenlijk nodig hebben.

Dus Bob ging harder werken om de financiën zeker te stellen voor het gezin en Ingrid ging meer aandacht besteden aan hun dochter om thuis de gezelligheid te vergroten. Dit had als negatief resultaat dat Ingrid vond dat Bob niet genoeg aandacht besteedde aan het gezin en zich achtergesteld voelde. Bob vond dat hij niet genoeg aandacht kreeg van zijn vrouw, omdat zij veel tijd aan hun dochter besteedde. Hierdoor liep de spanning flink op.

Nadat duidelijk was geworden dat de ander juist wel moeite en energie in de relatie en gezin wilde steken, was de spanning al een stuk verminderd. Door de gesprekken hebben zij een gezamenlijk en duidelijk doel gecreëerd, waar ze met plezier en saamhorigheid mee aan de slag zijn gegaan.

De sfeer thuis is nu ontspannen en Ingrid en Bob voelen zich weer meer een team. Zij ondernemen meer sociale activiteiten samen en maken meer tijd vrij voor elkaar en voelen zich gelukkiger. De behandeling is na drie gesprekken afgerond.