Voorbeeld van hulp bij verwerking van een verbroken relatie

4 juli 2018
gebroken-hart.jpg

Sara is 52 jaar en meldt zich bij ProMind Psychologen met de volgende klachten: ze is angstig en somber, ze piekert, heeft concentratieproblemen, ze voelt zich futloos en heeft nergens zin in. Kortom er komt niet veel uit haar handen.

Ze heeft een traumatische tijd achter de rug als gevolg van problematisch gedrag van haar ex-partner met persoonlijkheidsproblematiek. Ze is 30 jaar getrouwd is geweest en ligt nu 1,5 jaar in scheiding. Dit huwelijk heeft invloed gehad op haar zelfvertrouwen en heeft haar zelfbeeld ondermijnd. Ze wil niet meer in het verleden blijven hangen en meer naar de toekomst kijken.In het eerste gesprek hebben we haar doelen besproken, namelijk verwerking van relatie en scheiding, leren omgaan met gedrag van haar ex-man en haar eigen ik versterken.

Sara is aan de slag gegaan met haar emoties door ze te leren accepteren en te uiten, het verleden los te koppelen van het heden, grenzen te leren stellen naar haar ex-partner, duidelijk te leren zijn en negatief gedrag van partner te negeren. Dit heeft haar erg geholpen.

Vervolgens heeft ze leren oefenen in zelfcompassie. Bijvoorbeeld door haar angst voor hem te accepteren, zichzelf aan te moedigen dat ze angstig mag zijn, maar tegelijk ook dapper en sterk is, omdat ze de confrontatie met partner wel aangaat. Ze gaat staan voor haar eigen mening en wensen in de scheiding. Haar eigen ik, haar eigen leven en wat zij daarin belangrijk vindt, komt na al die jaren steeds meer terug. De behandeling is na twaalf gesprekken naar tevredenheid afgesloten.

Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.