Alexander TechniekProMind Psychologen_beeldmerk

De Alexander Techniek maakt in veel trajecten van ProMind Psychologen een effectief onderdeel van de behandeling uit. Deze techniek doorbreekt onbewust opgebouwde spanningspatronen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat stressverschijnselen significant afnemen of zelfs helemaal verdwijnen wanneer de Alexander Techniek, ook bekend als cranio sacraal, wordt toegepast.

De werking van cranio sacraal

Het menselijk lichaam kan gebruik maken van balans en coördinatie, dankzij een verfijnd balanssysteem. Door de opbouw van spanning kan dit systeem worden aangetast. De Alexander Techniek helpt om een bewustwordingsproces in gang te zetten. Dankzij de zogeheten cranio sacraal is het mogelijk om deze ongewenste aantasting stop te zetten en het systeem te herstellen.

Cliënten leren met de Alexander Techniek om belemmerende bewegingspatronen los te laten in hun veelvoorkomende dagelijkse bewegingen. Zo kunnen zij met behulp van cranio sacraal overmatige spierspanning voorkomen. De Alexander Techniek heeft een herstellende en preventieve werking.

Toepassing van de Alexander Techniek

De Alexander Techniek heeft een positieve uitwerking op verschillende klachten, zoals rug- en nekpijn. Verder heeft het een herstellend effect bij:

  • Overmatige spierspanning- en pijnklachten
  • Stem- en ademhalingsproblemen
  • Revalidatie na blessure of ziekte/ operatie
  • Beroepsziekten waaronder RSI
  • Psychische problemen

Terug naar behandelingen
Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.