e-HEALTHSoms vind je het moeilijk direct de stap te nemen om naar een psycholoog te gaan en wil je liever eerst even rondkijken voordat je contact opneemt. Soms heb je alleen maar even wat informatie nodig om zelf stappen te kunnen zetten. Om je daarbij op weg te helpen hebben we voor particulieren de Facebook-pagina ProMind Psychologen opgezet. Hier vind je informatie over uiteenlopende psychologische onderwerpen en ervaringen van mensen, maar ook voorbeelden hoe wij therapie aanpakken.

Om je alvast wat handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan, hebben we onderstaand een aantal apps en sites voor je geselecteerd waarmee je zelf aan de slag kunt. Mocht je het uiteindelijk toch niet voldoende vinden, of lijkt het je toch prettiger om direct met een psycholoog te praten, neem dan contact met ons op.


VGZ mindfulness app

Mindfulness coach-app van VGZ

Wil je beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Meer in het hier en nu leven? Dan is deze Mindfulness coach-app wellicht iets voor jou. De app bevat oefeningen waarmee je leert ontspannen en mediteren. Je kunt de Mindfulness coach gratis downloaden via de App Store of Google Play Store. (Dit kan ook als je niet bij VGZ verzekerd bent!)

Loss app

Loss

Eén op de vier vrouwen maakt in haar leven een miskraam mee en één procent van de zwangerschappen eindigt in een doodgeboorte (het overlijden van een kindje na 20 weken zwangerschap of rond de geboorte). De app Loss is bedoeld ter versterking van de mentale veerkracht van ouders die gedurende de zwangerschap of net daarna hun kindje hebben verloren. Loss is tot stand gekomen met financiering door donaties en crowdfunding.


well mom app

WellMom

Vrouwen lopen meer risico om een depressie te ontwikkelen tijdens hun leven dan mannen, en een zeer risicovolle periode hiervoor is tijdens of tot een jaar na de zwangerschap. De app WellMom heeft als doel het vergroten van de mentale veerkracht en het voorkomen en verminderen van depressieve klachten bij zwangere en pas bevallen vrouwen.


Alcohol in de Hand

De app ‘Alcohol in de Hand’ is vrij beschikbaar voor alle mensen die problemen hebben met hun alcoholgebruik. De gratis app helpt 24 uur per dag bij het minderen of stoppen met drinken. De app is gratis te downloaden.
Download hier de versie voor de iPhone.
Download hier de versie voor Android.

ProMind Psychologen_website

Platform Menz en Geest van Menzis

Voor enkele veelvoorkomende klachten en aandoeningen, waaronder somberheid en verdriet, angst en slaapproblemen, stelt Menzis een vijftal online cursussen ter beschikking. Deze cursussen werken vooral erg goed wanneer de klachten niet te ernstig zijn. Het volgen van een cursus is gratis en volledig anoniem, ook voor mensen die niet bij Menzis verzekerd zijn.


MoodGYM

Iedereen kan, zonder begeleiding, anoniem en gratis gebruikmaken van MoodGYM. Hiervoor is geen verwijzing van een arts nodig. Het webprogramma is ontwikkeld voor jongeren met angstklachten of depressies. Ook voor oudere doelgroepen is het echter geschikt. Klik hier voor een filmpje met uitleg over MoodGYM.Online zelfhulp van Stichting Mirro

Online zelfhulp van Mirro helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid. En het biedt concrete hulpmiddelen om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen over onderwerpen als: depressie, angst & paniek, piekeren, rouwverwerking, relatietherapie, werkstress & burn-out. Met online zelfhulp kan je zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden.

ProMind Psychologen_werksituatie

Sterk op je werk

Via deze website wordt een cursus aangeboden waarmee je zelfstandig stressklachten kunt aanpakken. Deze cursus is ontwikkeld voor werknemers. Sterk op je Werk is ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg en werkstressklachten heeft en deze zelfstandig wil aanpakken.Minderdrinken.nl

Minderdrinken.nl is een gratis en anonieme online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen.


Copyright by ProMind 2017. All rights reserved.