MindfulnessProMind Psychologen_beeldmerk

Wanneer u hard werkt, is het belangrijk dat u ook goed ontspant. Dit houdt in dat u het wel druk kunt hebben, maar u vooral niet druk moet maken. ProMind Psychologen ondersteunt u om met behulp van Mindfulness onderscheid te maken tussen zaken die er echt wel en eigenlijk niet toe doen. Zo kunt u uw energie vooral gebruiken ter verrijking van uw leven, zonder dat het weglekt naar stress.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness richt zich op een bewust leven in het hier en nu. Een milde houding naar uzelf en naar anderen staat hierin centraal. Mindfulness wordt ook wel aandachtgerichte, cognitieve therapie genoemd.

ProMind Psychologen geeft u de handvatten om Mindfulness als vaardigheid te gebruiken en stress, depressie, pijn en angst weg te nemen. Zo wordt duidelijk dat u deze emoties op een andere manier kunt bekijken en verwerken!

Doel van Mindfulness training

Tijdens de Mindfulness training leert u om u op ontspannen wijze in te spannen. Dit geeft de ruimte om u volledig te richten op de situatie waar u zich nu in bevindt. Door keuzes te maken, kunt u andere doelen on hold zetten totdat u de energie en mogelijkheden heeft om ze alsnog na te streven.

Daarnaast wordt u tijdens de training bijgebracht hoe u moet omgaan met vervelende situaties in uw leven, die pijn, verdriet en problemen veroorzaken. De angst voor deze emoties kunnen namelijk erg op u drukken. Mindfulness biedt u methodes om hier goed mee om te gaan. Het doel? Een aangenamer leven zonder stress.


Terug naar behandelingen
Copyright by ProMind 2021. All rights reserved.