Blijf op de hoogte

NieuwsNieuwsberichten

No more posts
solliciteer-1200x676.jpg

2 januari 2018 Vacatures

ProMind leert organisaties en hun mensen om de benodigde ruimte voor verandering en groei met elkaar te creëren. We begeleiden organisaties, leidinggevenden en medewerkers om dit voor elkaar te krijgen. Wij bieden Bedrijfspsychologische Zorg en Burn-outtrajecten aan het bedrijfsleven. Daarnaast behandelen we particuliere cliënten op onze vestigingen in Alkmaar, Beverwijk en Heerhugowaard.

Vanwege groei zijn wij op zoek naar een

psycholoog

De functie
Als psycholoog bij ProMind werk je zowel binnen de generalistische basis GGZ als binnen organisaties. Je behandelt particuliere cliënten en medewerkers die zijn uitgevallen met psychische klachten of een burn-out. Door middel van gesprekken en oefeningen biedt je passende psychologische ondersteuning, met als doel volledig herstel en volledige terugkeer in het werk.


pastorie-beverwijk2.jpg

15 december 2017 Nieuws

Met ingang van 11 december jl. is onze vestiging in Beverwijk verhuisd naar een nieuwe locatie. We hebben onze intrek genomen in de voormalige 17 e -eeuws St. Agatha pastorie aan de Breestraat 101, in Beverwijk. Dit monumentale pand is onlangs volledig gerenoveerd en wij zijn verheugd dat wij een van de nieuwe huurders zijn.

Onze ruimtes zijn gevestigd op de eerste etage. Kamer XI is de wachtkamer en kamer XII de spreekkamer.

ProMind Psychologen
vestiging Beverwijk
Breestraat 101, 1 e etage
1941 EG  BEVERWIJK

Klik hier voor de routebeschrijving.


solliciteer-1200x676.jpg

25 oktober 2017 Vacatures

Om de groei van ProMind Psychologen bij te houden zoeken wij enthousiaste GZ-psychologen voor de regio’s Alkmaar, Beverwijk en Heerhugowaard.

ProMind Psychologen is een organisatie met een vlotte en pragmatische aanpak. Bij ons kan iedereen terecht voor psychologische hulp of ondersteuning. Wij bieden GB-GGZ, S-GGZ, relatietherapie en seksuologie en werken daarin nauw samen met huisartsen en POH’s. Per direct zijn wij op zoek naar GZ-psychologen die ons team kunnen versterken.


ACT.jpg

16 augustus 2017 Cases

Klaas is een man van 53. Hij is snel geïrriteerd, heeft geen behoefte heeft aan sociale contacten, hij piekert en haalt weinig plezier uit zijn dagelijkse bezigheden.

Klaas heeft gedurende zijn werkzame leven veel gereisd Hij heeft zich jarenlang aangepast aan de verwachtingen van anderen en aan de wisselende omgevingen. Sinds een half jaar verblijft hij in zijn eigen woonplaats en heeft moeite met het organiseren van zijn eigen leven. Hij weet niet meer wat hij leuk vindt en hoe hij zijn dagen kan invullen.


gebroken-hart.jpg

4 juli 2017 Cases

Sara is 52 jaar en meldt zich bij ProMind Psychologen met de volgende klachten: ze is angstig en somber, ze piekert, heeft concentratieproblemen, ze voelt zich futloos en heeft nergens zin in. Kortom er komt niet veel uit haar handen.

Ze heeft een traumatische tijd achter de rug als gevolg van problematisch gedrag van haar ex-partner met persoonlijkheidsproblematiek. Ze is 30 jaar getrouwd is geweest en ligt nu 1,5 jaar in scheiding. Dit huwelijk heeft invloed gehad op haar zelfvertrouwen en heeft haar zelfbeeld ondermijnd. Ze wil niet meer in het verleden blijven hangen en meer naar de toekomst kijken.In het eerste gesprek hebben we haar doelen besproken, namelijk verwerking van relatie en scheiding, leren omgaan met gedrag van haar ex-man en haar eigen ik versterken.


relatietherapie_promind.png

9 juni 2017 Cases

Ingrid en Bob komen bij ProMind Psychologen voor relatietherapie. Ze zijn 12 jaar samen en samen hebben ze een dochter van vijf jaar. Door drukte op het werk van Bob en ontslag plus depressieve klachten van Ingrid, is de spanning in huis opgelopen. Beiden hebben het gevoel dat ze de afgelopen jaren uit elkaar zijn gegroeid en voelen zich niet gesteund door de ander.

Zowel Bob als Ingrid hebben de intentie om hard te werken aan de relatie om zo de intimiteit te vergroten. Wat zij tot heden hebben gedaan is de ander geven wat zij zelf eigenlijk nodig hebben.


EMDR.jpeg

15 mei 2017 Nieuws

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is al jaren een therapie met goed-bewezen effect voor de behandeling die erop gericht is om herinneringen aan stressvolle gebeurtenissen te verminderen. Ook bij ProMind Psychologen zetten we tijdens traumaverwerking al jarenlang EMDR in als onderdeel van de behandeling. Naast cognitieve gedragstherapie is EMDR de eerste-keustherapie tegen terugkerende angsten door een opgelopen trauma (PTSS).

Het was duidelijk dát EMDR werkt, maar hóe dat gebeurt was onduidelijk.

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd aan het Radboud UMC, brengt daar verandering in. Onderzoeker Linda de Voogd toont namelijk aan dat het maken van oogbewegingen een hersengebied dat herinneringen opslaat, onderdrukt.

De Voogd trekt die conclusie nadat ze de hersenactiviteit van mensen bestudeerde terwijl deze mensen oogbewegingen maakten. Ze vergeleek die hersenactiviteit met de hersenactiviteit in rust. Wanneer mensen oogbewegingen maakten, bleek de amygdala – een hersengebied dat betrokken is bij het opslaan van herinneringen – onderdrukt te worden. “Het onderdrukken van dit gebied zorgt ervoor dat we de herinneringen die opgeroepen worden, vergeten,” vertelt De Voogd. “De oogbewegingen trekken je volledige aandacht, waardoor je geen aandacht meer kunt hebben voor de herinnering.”

De Voogd hoopt dat haar studie ertoe leidt dat EMDR beter geaccepteerd wordt. “Tot nu toe was bekend dat de therapie werkt, maar nog niet hoe. Nu het werkingsmechanisme bekend is, zal dit waarschijnlijk nieuwe mogelijkheden bieden om de therapie te verbeteren.”

 

Bron: scientas.nl


perfectionisme-algemeen.jpeg

10 mei 2017 Cases

Sandra is een jonge vrouw van 32 jaar en heeft last van perfectionisme. Ze meldt zich bij ProMind met meerdere stress- en spanningsklachten. Ze heeft vaak hoofdpijn, is snel geïrriteerd, emotioneel en erg vermoeid. Ze merkt dat ze steeds meer tegen dingen op gaat zien, zoals uitjes met vriendinnen en dergelijke en kan zich niet meer ontspannen.

Samen met haar man heeft ze drie bedrijven waar ze steeds minder overzicht over heeft. Sandra heeft de neiging tot perfectionisme en wil graag de controle over dingen hebben, hierdoor loopt de spanning steeds hoger op.


angst_klein.png

21 april 2017 Cases

Patrick wordt naar ProMind Psychologen verwezen door zijn huisarts omdat hij al lange tijd zeer angstig is voor de dood. Bij het intakegesprek verteld Patrick dat hij ’s nachts veel wakker ligt, hij blijft maar malen over de dood. Door slaapgebrek is hij overdag snel geïrriteerd. Hij heeft een kort lontje naar zijn vrouw, kan dagen boos op haar zijn. Ook zijn kinderen hebben er last van. Patrick merkt dat hij zich somber voelt en minder zin heeft om dingen te ondernemen.

Patrick zou graag weer goed willen slapen, minder willen piekeren, de dood accepteren en anders omgaan met zijn boosheid.


keurmerkBGGZ.png

10 april 2017 Nieuws

ProMind Psychologen heeft aangetoond aan alle normen van het Keurmerk Basis GGZ 2017 te voldoen!

Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. ProMind Psychologen laat met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wettelijke vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.


Copyright by ProMind 2017. All rights reserved.