Blijf op de hoogte

NieuwsNieuwsberichten

No more posts
depressed-person.jpg

19 september 2018 Cases

Marloes is 20 jaar en woont nog thuis. Ze meldt zich bij ProMind Psychologen met somberheids- en angstklachten en een onderliggend negatief zelfbeeld.

Marloes voelt zich vaak erg ongelukkig, heeft soms geen energie, zin om haar bed uit te komen. Soms wordt het zo druk in haar hoofd door angstgedachten, dat ze blokkeert en het liefst alleen op haar kamer wil blijven. Ze durft niet over deze dingen te praten, omdat er thuis niet over gevoelens worden gepraat. Als ze erg onzeker is, gaat ze mensen het liefst uit de weg, bang voor hun oordeel over haar.


eerste-lijns-psychologie_promind.png

20 augustus 2018 NieuwsUit de mediaVideo

Vorige week verscheen er in de Volkskrant een artikel over dat zorgverzekeraar Menzis de kosten voor de behandeling van depressies en angsten niet langer vergoed op grond van het aantal behandelingen, maar op basis van de behaalde resultaten. De verzekeraar heeft hierover voor de komende drie jaar afspraken gemaakt met achttien grote organisaties in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Deze drastische maatregel moet leiden tot een doeltreffender therapie en – op termijn – lagere kosten. Vooralsnog kan het plan rekenen op flinke kritiek. Zo sprak prof. Damiaan Denys, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), van ‘een zeer gevaarlijk plan’.  ,,Een perverse prikkel’’, vindt Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform Psychische Gezondheid. Ook het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) is van mening dat Menzis de plank misslaat met deze resultaatgerichte vergoedingsafspraken.


doe-niks.jpg

Vandaag verscheen in de Telegraaf een artikel van Eva Gabeler over het gebrek aan verveling en de consequenties daarvan. In het artikel komt ook Paul de Bruijn van ProMind Psychologen aan het woord. N.a.v. het artikel was Paul vanochtend ook te horen op Radio2 bij Jan-Willem start op. Dat fragment is hier terug te luisteren.

Ga eens lekker niksen

Ouders weten niet meer hoe ze zich moeten vervelen, volgens deskundigen. Hun kinderen leren op hun beurt ook niet hoe ze moeten ’niksen’. En dat levert irritaties op tijdens de net aangebroken zomervakantie waarin iedereen wil ontspannen. „De relaxmodus moet niet ingewikkelder gemaakt worden dan nodig.”

De boodschap van burn-out psycholoog Paul de Bruijn is duidelijk: stop met denken dat het leven constant spectaculair en spannend moet zijn. De directeur van coachingbedrijf ProMind noteert een groeiend aantal mensen dat psychische zorg nodig heeft. „Mensen zijn continu bezig met het bedenken van een invulling van dagen en momenten. Complete onzin.”


studenten.jpg

Regelmatig verschijnen alarmerende berichten over psychische problemen bij studenten. Er is dan vaak sprake van een toename van psychische of gezondheidsproblemen. Volgens de Tilburgse onderzoekers Peter van der Velden, Marcel Das en Ruud Muffels klopt het niet dat de psychische klachten bij jongeren toenemen. „De psychische gezondheid van studenten is opmerkelijk stabiel”, schrijven zij in een artikel in het NRC.


solliciteer-1200x676.jpg

30 maart 2018 Vacatures

Om de groei van ProMind Psychologen bij te houden, zoeken wij enthousiaste GZ-psychologen voor de regio’s Alkmaar, Beverwijk en Heerhugowaard.

ProMind Psychologen is een organisatie met een vlotte en pragmatische aanpak. Bij ons kan iedereen terecht voor psychologische hulp of ondersteuning. Wij bieden GB-GGZ, S-GGZ, relatietherapie en seksuologie en werken daarin nauw samen met huisartsen en POH’s. ProMind is ook actief in het bedrijfsleven waar we trainingen en coachingstrajecten verzorgen. Kort samengevat houden wij ons bezig met alles wat met gedrag te maken heeft. Wij zijn vernieuwend en altijd op zoek naar nieuwe en effectievere behandel- methoden.

Per direct zijn wij op zoek naar GZ-psychologen die ons team kunnen versterken.

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Psychologie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de GBGGZ;
 • Je bent flexibel inzetbaar van 20 tot 40 uur per week;
 • Je hebt ervaring met oplossingsgerichte gesprekstechnieken;
 • Je bent klantgericht en deskundig;
 • Je bent een betrokken teamspeler;

Wat wij bieden:

 • Een veelzijdige afwisselende baan;
 • Werkdagen en -tijden worden in overleg bepaald;
 • Opleidings- en trainingsbudget: 10% van salaris;
 • Professionele werkomgeving;
 • Deskundige en betrokken collega’s;
 • Marktconform salaris;
 • Reis- en onkostenvergoeding.

Solliciteren

Interesse in bovenstaande vacature? Mail dan je CV en motivatie naar Paul de Bruijn.

ProMind

Kanaalkade 26a

1811 LP ALKMAAR

tel: 072-5124883

www.promindpsychologen.nl

www.promind.nl

www.burnoutbestaatniet.nu


depressed-person.jpg

20 maart 2018 Nieuws

Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressies en zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

Van 9 april tot en met 16 mei  staat de NPO een aantal weken stil bij psychische problemen onder jongeren.  Zij willen depressies, zelfmoordgedachten en andere psychische problemen bespreekbaar maken. Onder de noemer #TrueSelfie geven jongeren zich bloot in tal van NPO 3-programma’s, op npo3.nl en via NPO 3FM tijdens de #TrueSelfie-weken.

Depressie Kennistest
De #TrueSelfie-weken starten met de Depressie Kennistest (BNNVARA) op maandag 9 april (NPO 3, 21.10 uur), gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Het programma maakt met informerende, maar ook luchtige tests depressies bespreekbaar. Iedereen die meedoet is na afloop in staat de signalen van een depressie te herkennen. Als afsluiting van deze TrueSelfie weken is er op 7 mei een thema-avond: Deprestival. Deprestival wordt op 7 mei uitgezonden op 21.10 op NPO 3.

True Selfie
Op dinsdag 10 april begint op NPO 3 om 21.55 uur het zesdelige True Selfie. Acht jongeren met psychische problemen filmen hun eigen leven en delen met de kijker kwetsbare momenten. Ze hebben het lef om een kant van zichzelf te tonen die jongeren meestal angstvallig verborgen houden. Een keer per week komen ze bij elkaar om onder leiding van een psycholoog met elkaar in gesprek te gaan.

Jesuisdepri
Presentator Jan Kooijman laat in #jesuisdepri (KRO-NCRV) vanaf maandag 16 april op NPO 3 om 21.10 uur zien hoe vier depressieve jongeren omgaan met hun ziekte en hoe zij deze strijd proberen te overwinnen. De kijkers krijgen een indringend kijkje in hun leven, via deskundigen, psychiaters en hulpverleners.

Na afloop van de NPO 3-programma’s gaan jongeren in aftertalks op npo3.nl/trueselfie met elkaar in gesprek over deze thematiek. De Testimonials zijn eveneens op de site te bekijken.

 1 maart 2018 Nieuws

Er moet Stephan Bouwman, DJ bij Q Music iets van het hart en hij weet zeker dat hij niet de enige is. Hij wil een taboe doorbreken: “Ik voel me gewoon klote”.

Herken je wat Stephan deelt met z’n luisteraars?

 


pastorie-beverwijk2.jpg

15 december 2017 Nieuws

Met ingang van 11 december jl. is onze vestiging in Beverwijk verhuisd naar een nieuwe locatie. We hebben onze intrek genomen in de voormalige 17 e -eeuws St. Agatha pastorie aan de Breestraat 101, in Beverwijk. Dit monumentale pand is onlangs volledig gerenoveerd en wij zijn verheugd dat wij een van de nieuwe huurders zijn.

Onze ruimtes zijn gevestigd op de eerste etage. Kamer XI is de wachtkamer en kamer XII de spreekkamer.

ProMind Psychologen
vestiging Beverwijk
Breestraat 101, 1 e etage
1941 EG  BEVERWIJK

Klik hier voor de routebeschrijving.


ACT.jpg

16 augustus 2017 Cases

Klaas is een man van 53. Hij is snel geïrriteerd, heeft geen behoefte heeft aan sociale contacten, hij piekert en haalt weinig plezier uit zijn dagelijkse bezigheden.

Klaas heeft gedurende zijn werkzame leven veel gereisd Hij heeft zich jarenlang aangepast aan de verwachtingen van anderen en aan de wisselende omgevingen. Sinds een half jaar verblijft hij in zijn eigen woonplaats en heeft moeite met het organiseren van zijn eigen leven. Hij weet niet meer wat hij leuk vindt en hoe hij zijn dagen kan invullen.


gebroken-hart.jpg

4 juli 2017 Cases

Sara is 52 jaar en meldt zich bij ProMind Psychologen met de volgende klachten: ze is angstig en somber, ze piekert, heeft concentratieproblemen, ze voelt zich futloos en heeft nergens zin in. Kortom er komt niet veel uit haar handen.

Ze heeft een traumatische tijd achter de rug als gevolg van problematisch gedrag van haar ex-partner met persoonlijkheidsproblematiek. Ze is 30 jaar getrouwd is geweest en ligt nu 1,5 jaar in scheiding. Dit huwelijk heeft invloed gehad op haar zelfvertrouwen en heeft haar zelfbeeld ondermijnd. Ze wil niet meer in het verleden blijven hangen en meer naar de toekomst kijken.In het eerste gesprek hebben we haar doelen besproken, namelijk verwerking van relatie en scheiding, leren omgaan met gedrag van haar ex-man en haar eigen ik versterken.


Copyright by ProMind 2017. All rights reserved.